sâmbătă, 2 mai 2009

poemul trei în unu (pds 3)

În urma lecturării celor mai proaspete volume de poezie apărute la Editura Cartier, şi anume: Claudiu Komartin - Un anotimp în Berceni (revelaţia că volumul anotimpului în Berceni a apărut tocmai la Editura Cartier am avut-o târziu, acum două zile, în timp ce l-am auzit pe Claudiu spunând la telefon "Ne vedem prin cartier"), Dan Coman – Dicţionarul Mara - ghidul tatălui: 0-2 ani (singurul volum dintre cele trei cerut de Librăria Mihai Eminescu din Bucureşti, pe motiv că "Nu vrem poezie, pentru că nu se vinde, umple rafturile degeaba, dar daţi-ne dicţionarul ăla, că dicţionare cumpără lumea") şi Radu Vancu – Monstrul fericit (care, dacă s-ar fi numit "Dicţionarul beţiilor fericite sau cum să-ţi iubeşti şi nevasta, şi vodca", şi-ar fi găsit loc pe rafturile librăriei Eminescu), propun ca toate premiile de la concursurile de poezie la care vor participa să se dea prin tragere la sorţi.

Poemul de sâmbăta asta e 3 în 1. Pe această pagină, un pic mai jos.

PS: Înainte să deschideţi cele trei volume, priviţi o vreme bulina din centrul coperţii. Veţi pătrunde în pântecele Poeziei, unde e cald şi bine.

PPS: Întâmplarea cu librăria Eminescu îmi aminteşte de cum, după ce am absolvit liceul Eminescu la secţia de filologie, conducerea a hotărât să-l transforme într-un liceu de mate-info, renunţând la cele două clase de filologie (pentru că, nu-i aşa, Mihai Eminescu este matematicianul nostru naţional). Noroc că, după un an, le-a venit matematica la cap şi au revenit la vechea organizare.


Bookmark and Share

Un comentariu:

Alexandru spunea...

De-abia astept sa citesc toate trei volumele.

(sa stii ca si intr-o mare biblioteca universitara "Dictionarul Khazar" era trecut la dictionare)